Jak jsem se dostal k Zákonu Jednoty


Zákon Jednoty - Law of One - Ra materiál

Myslíte si, že ve vesmíru je "život" velmi běžný způsob vývoje?

Možná to začalo u vás podobně jako u mě. Možná jeden z "katalyzátorů" bylo pro mě už první seznámení s pyramidami a hlavně vysvětlením, že to tahali otroci. Jelikož máme celkem blízko k Německu, vypadá to, že v dětském věku se dalo i doslechnout o Erichu von Dänikenovi a to může vzbudit určitý zájem. Nicméně jsem později začal studovat dost technicky a najednou jsem měl jiné zájmy, než studovat, kdo postavil pyramidy a provádět vlastní výzkum.

Tak či tak, pořád víc a víc máte pocit, že tady něco vůbec nehraje, od pyramid postavených s přesností, kterou bychom snad ani nenapodobili s naším přesvědčením že jsme to nejvyspělejší na Zemi, odrážející se v myšlenkovém systému, který vidíte všude vedle sebe a v sobě, i když intuitivně cítíte, že je na něm něco špatně. Přece dokážeme společně žít v harmonii a svobodě?

Na vysoké se to umocnilo, když jsem se dozvěděl, jak se tvoří peníze. Z ničeho. A prý to celé dává smysl. No asi možná ani moc ne, holt jsem "Ekonomii" udělal snad napotřetí :))

Těžko říct, kdy jsem se osobně přesvědčil, že nejsme sami. Možná je to fakt, že podle objemnosti vesmíru a našeho současného pochopení i vědeckým pohledem je to *** náhoda. Taková, že je těžké i plně racionální myslí říct, že jsme jediný "pokročilý" život na Zemi, ehm ve vesmíru.

Zákon jednoty - Law of One

Když jsem začal číst Princip jednoty od L/L research, konkrétně začátek první knihy, úplně mě to dostalo. Začátek byl tak silný, že to zaujalo mou celou bytost po všech stránkách. Otázky, které jsem si pokládal dlouhouz dobu se do sebe začaly krásně svazovat s jistou elegancí, i když s těžkostí z pokročilého, komplexního jazyka a systému uvažování, který vyžaduje koukat za hranice slov, za hranice překladu, za hranice svého současného chápání. Použít vlastní smysl pro to, co je pravdivé, a co ne. 

Všichni jsme "jedno"

Kromě třeba původu a rozvoji vesmíru, nebo mimozemšťanům se "Princip jednoty" hlavně věnuje filosofickému vhledu, který je tak nějak za vším. Hlavní přínos vidím v tom, jak dokáže posunout vnímání a pomoci stát se více vyspělějším. Říkají nám, že vesmír usiluje o své rozvíjení, je to jeden stvořitel, jedna mysl, které jsme všichni součástí a všichni se posouváme společně dál. To je skvělá myšlenka, která sbližuje lidi.

Autor informací je "Ra" 

Faktem je, že je tu spousta desinformací, které se snaží Ra popsat jako nějakého zlého slunečního boha, který zotročil egyptský lid apod. V Principu jednoty je to vysvětleno zcela jinak. Dozvídáme se, že egypťané je tak začali "volat", mohli si vybrat prakticky cokoliv, ale vyhrálo to jméno, které bylo egypťanům známé, pod kterým volali o pomoc a Ra toto jméno přijmuli. 

Ra: "My jsme z Principu jednoty, z Jednoty. V našich vibracích jsou polarity harmonizovány; paradoxy mají řešení. Jsme jedním. Kráčeli jsme po vaší planetě a viděli tváře vašich lidí.

Nyní cítíme velkou povinnost pomoci odstranit jistá zkreslení principu jednoty. My, jako 'komplex sociální paměti' nebo jako 'skupinová duše' jsme byli v kontaktu s rasou na vaší planetě, které říkáte Egypťané. Mluvili jsme s těmi kdo slyšeli a rozuměli a byli v pozici nařizovat princip jednoty.

Nicméně kněží a lidé této éry rychle zkreslili naši zprávu, obrali ji o soucit, se kterým je jednota informovaná. "

Co nyní i díky internetu víme, je že spoustu tajných společenství má celkem silné základy v pro nás mysterióznách školách. Když člověk uváží, že taková učení existují a pomohou stát se snad až "božsky" obdařeným člověkem, jak to tak chodí, zase toho někdo využil a cíleně si učení přisvojili a skryli, aby měli více pro sebe, nejlépe s lidmi, kteří by byli méně schopní a uvědomělí, než oni sami a proto Ra hovoří o zkreslení, zkomolení, protože to nebylo v souladu s principem jednoty.

Kdo je Ra?

Otázka: "Když mluvím s tebou jako Ra, jsi někdy individualizovanou bytostí nebo mluvím k celému komplexu sociální paměti?"

Ra: "Mluvíš s Ra. Není tu žádné dělení. nazval bys to komplexem sociální paměti, což značí rozmnoženost. Podle našeho porozumění mluvíš s individualizovanou částí vědomí."

Ra je tedy něco jako individualizovaná proporce kolektivního vědomí, duše, chcete-li.

 

 

Co mi vyplynulo čtením Law of One

  • Země je školou pro duchovní růst
  • Prožíváme individuální vědomí
  • Ostatní jsou ve skutečností naším já
  • Vývoj se uskutečňuje v systému archetypů
  • Ctění svobodné vůle ostatních je ctění sebe sama
  • Porušování svobodné vůle je poškozováním sebe sama
  • Svobodná vůle je zákonem, který je udržován karmou
  • Vesmír není ten kdo by kontroloval všechny, i když je vším

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte se k nám

Překlady Zákona jednoty zasíláme jako náhodný citát v náhodný čas. Dá se to použít jako zajímavý nástroj nejen pro fandy "Law of One". Maximálně 1 email za měsíc (spíše méně). Přidáním se zároveň stáváte členy naší komunity, takže vám dáme vědět o všem podstatném, co se děje.

* povinné pole

Podívat se na předchozí newslettery